Algemene informatie

downarrow

Openingstijden Feestdagen

Openingstijden feestdagen:

Hemelvaartsdag 30 mei 2019 gesloten

Vrijdag 1 mei 2019 gesloten

Pinksteren: 2e Pinksterdag  10 juni 2019 gesloten 

 

 

Koningsdag: gesloten.

Kerstmis Gesloten

Hypotheken

 

U wilt een huis kopen de belangrijkste beslissing in een mensenleven!

Om een huis te kunnen kopen heeft u een hypotheek nodig wij geven u hiervoor een persoonijk advies!

-hoe hoog worden uw vaste maandlasten?

-welk bedrag kunt u maximaal lenen ?

-welke extra kosten brengen een eigen huis met zich mee ?

-wij geven u hiervoor de antwoorden?

-Bel voor een afspraak met onze financieel hypotheek adviseur!

 

Nationale Hypotheekbond
lanceert WOZ-korting app

De Nationale Hypotheekbond heeft de WOZ-korting app gelanceerd. Hiermee kunnen huizenbezitters via hun mobiel de woz-waarde van hun huis laten herberekenen en kosteloos bezwaar maken als deze te hoog is. De gratis app is tot stand gekomen in samenwerking met Brunel en Bespaart.nl.

“Met deze app zorgen wij dat huiseigenaren op een simpele manier toegang hebben tot onze specialistische kennis om bezwaar aan te tekenen. Huizenbezitters weten vaak niet hoe ze een bezwaarschrift moeten opstellen. Wij hebben hier ervaring mee en onze slagingskans is dan ook veel groter”, zegt directeur Jeroen Oversteegen.

Huizenbezitters kunnen in de app een aantal gegevens invoeren, waaronder hun eigen woz-inschatting. De app rekent vervolgens uit hoeveel een huizenbezitter eventueel zou kunnen besparen. De gebruiker kan er dan voor kiezen direct bezwaar aan te tekenen. Hiervoor levert hij een aantal gegevens aan, zoals de WOZ-beschikking. Het bedrijf Bespaart.nl, dat gekoppeld is aan de app, stelt aan de hand van deze gegevens een volledig bezwaarschrift inclusief taxatierapport op. Zij versturen dit en onderhouden vervolgens het contact hierover met de gemeente. Door het digitale dossier in de app, wordt de klant op de hoogte gehouden van de status van het bezwaarschrift.
Het gebruik van de WOZ-korting app en het opstellen van een bezwaarschrift door experts, kost de huizenbezitters geen geld. Als de gemeente het bezwaar namelijk gegrond verklaart is de gemeente verplicht een proceskostenvergoeding van ongeveer 235 euro toe te kennen. In de opdracht tot dienstverlening staat de klant toe dat deze kostenvergoeding toekomt aan woz-korting.nl. Deze vergoeding is voldoende om de gemaakte kosten te compenseren en hoeft alleen te worden betaald als het bezwaar gegrond is verklaard.

DAS waarschuwt vakantiegangers

woensdag 06 februari 2013 17:00 

DAS waarschuwt automobilisten in verband met de komende skivakanties voor strenge controles in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk en Italië. Zo moet men in de grote Duitse steden met een milieuvignet rondrijden, mogen navigatiesystemen in Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk en Zwitserland geen flitspalen signaleren en zijn in Italië bepaalde stadsdelen verboden gebied. Er staan forse boetes op het overtreden van deze bij de Nederlandse automobilist doorgaans onbekende verkeersregels.

Milieuvignet
In Duitsland is men verplicht om een milieuvignet te kopen om in grote steden als Düsseldorf, Hannover, Berlijn, Frankfurt, Stuttgart en München te mogen rijden. Hierop wordt streng gecontroleerd. Als men het vignet niet heeft, krijgt men een bekeuring van 40 euro.

Navigatiesystemen
Sinds 2008 is het in Zwitserland, Oostenrijk en Duitsland niet meer toegestaan om te rijden met navigatiesystemen waarop flitspalen worden aangegeven. Daar is Frankrijk bijgekomen. Bij veel navigatiesystemen wordt dit namelijk aangegeven. Hierop wordt streng gecontroleerd. Boetes kunnen oplopen tot een paar honderd euro; de apparatuur zelf wordt in beslag genomen. Vorig jaar heeft DAS tientallen meldingen hierover binnengekregen. Men kan het voorkomen door de signalering er af te halen of door software te downloaden waarin de flitspalen niet worden aangegeven.

Stadsdelen niet inrijden
In Italië geldt een verkeersregel die automobilisten verbiedt een bepaald stadsdeel in te rijden (Codice della Strada). Tenzij er een noodzaak is, bijvoorbeeld omdat men daar een hotel heeft geboekt. Dat moeten vakantiegangers wel kunnen aantonen. De stadsdelen worden gecontroleerd met camera’s. Toeristen worden hiervoor vaak bekeurd, ook omdat het verbod maar één keer wordt aangegeven. De boetes zijn fors: gemiddeld 120 euro.

Drugs
In België en Duitsland wordt met name gecontroleerd op rijden onder invloed van marihuana. Juist Nederlandse automobilisten worden er vaak uitgepikt. Het roken van marihuana is zelfs na een paar dagen nog terug te vinden in het bloed. In Duitsland is de boete stevig: 500 euro.

Executiewaarde heet voortaan Marktwaarde

Wijziging Executiewaarde en Normblad
De belangrijkste wijziging is de afschaffing van het begrip Executiewaarde per 1 januari 2013 en een volledige omarming van het begrip Marktwaarde. Dit begrip komt meer overeen met de International Valuation Standards (IVS), waarbij nauwe aansluiting wordt gezocht. Het zat er al een tijdje aan te komen, maar na een jarenlange discussie is dan nu de knoop toch definitief doorgehakt. Het begrip Executiewaarde was in de praktijk immers verworden tot een fictieve rekenwaarde ten opzichte van de onderhandse verkoopwaarde.

Het model Taxatierapport Financiering Woonruimte 2013 is zojuist gepresenteerd. Het model Taxatierapport Financiering Woonruimte wordt gebruikt bij taxaties voor woonfinanciering. Het laatst uitgegeven model dateert van januari 2011. De eisen die door financiers aan taxaties worden gesteld, veranderen echter continu. Denkt u maar aan de wijzigende NHG-normen, de certificering van validatie-instituten, het gebruik van modelwaarden, de discussie rondom de borging van plaatselijke bekendheid en de ontwikkelingen omtrent erfpacht. Daarom heeft een commissie bestaande uit VBO Makelaar, de NVM, VastgoedPRO en vertegenwoordigers van de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) het model van 2011 uitvoerig geëvalueerd. Het resultaat is een nieuw model dat januari 2013 in werking treedt.

Pensioenregister

Wat is het pensioenregister ?

De overheid wil dat elke Nederlander op eenvoudige wijze inzicht krijgt in zijn AOW en pensioen. Daarom is de Stichting Pensioenregister opgericht. Het pensioenregister is een samenwerkingsverband tussen de pensioenfondsen en verzekeraars in Nederland en de Sociale Verzekeringsbank. Samen hebben zij de websitemijnpensioenoverzicht.nl ontwikkeld klik hier www.mijnpensioenoverzicht.nl

bron: stichting pensioenregister