Krediet

Door onze jarenlange ervaring in de financiële dienstverlening zijn wij in staat u een goed en
onderbouwd advies te geven. Wij adviseren u over de mogelijkheden risico’s in te dekken die u en uw gezin lopen. Dit betreft zowel levensverzekeringen, schadeverzekeringen als hypotheken.

Persoonlijke lening

Een persoonlijke lening (ook wel PL genoemd) is een leenvorm waarbij het bedrag, de looptijd en het rentetarief bij het afsluiten van de lening vastgezet worden. Dat houdt automatisch in dat een persoonlijke lening een vaste maandtermijn kent, bestaande uit rente en aflossing. Door de vaste maandtermijn is een persoonlijke lening een verhoudingsgewijs zekere leenvorm.

Doorlopend krediet

Bij een doorlopend krediet (DK) spreekt u met de kredietverstrekker een limiet af. Tot aan die limiet mag u geld opnemen. Op het moment dat u geld opgenomen heeft, dient u over het opgenomen saldo rente te betalen. In de meeste situaties dient u op regelmatige basis een deel van de opgenomen limiet weer af te lossen. Indien gewenst, kunt u tussentijds weer extra bedragen opnemen, maximaal tot aan de oorspronkelijke kredietlimiet. Het is tevens mogelijk om (vaak zonder boete) extra bedragen af te lossen. De verschuldigde rente bestaat uit een variabel rentetarief. Een doorlopend krediet is een zeer flexibele kredietvorm.

Kies de juiste lening

Er bestaan grote verschillen tussen de verschillende soorten leningen. Op het moment dat u een lening wilt afsluiten, dient u allereerst de keuze te maken tussen voor de juiste leenvorm. Daarnaast dient u goed te kijken welke maatschappij u het beste aanbod kan geven.

Maak gerust een afspraak met een van onze adviseurs